Wild ervaren van bos tot bord

By Leanne No comments

Op de website van wildproeverij.nl is er veel te vinden over wat er allemaal te doen is in de omgeving van de Veluwe. Ook kan er hier gereserveerd worden om heerlijk wild te proeven. Nu is dit niet zomaar wild, maar wild van de Veluwe. Doordat je een wandeltocht maakt over de Veluwe en ziet waar het wild allemaal loopt, is dit een unieke ervaring.

De middag begint bij een kampvuur in een jacht hut, waarvan daarna een wandeltocht wordt gemaakt met professionals die verstand hebben van de natuur en hierover graag vertellen. Bij terug komst is er koffie of thee en even bijkomen van de tocht. Na de koffie of thee is er een demonstratie over het ontweiden en slachten. Deze demonstratie wordt gedaan door Slagerij Ter Weele. Wat daarna wordt gebraden. Dit braden wordt gedaan door Ofyr. Omdat dit even kan duren is er een aperitief, waar daarna heerlijk van het wild kan worden geproefd. Hierbij wordt een lekker wijntje geserveerd die bij het wild past. De kwaliteitswijn komt van wijnkoperij Kroes en toch liever een biertje erbij dan krijg je die van Epe bier collectief.

Deze unieke ervaring is leuk als uitje voor mensen die willen weten hoe het vlees van bos naar bord komt. Die van natuur, cultuur en eten houden. De tocht gaat ook bij regen of sneeuw gewoon door. De beleving is dan juist sterker. Mocht het gaan stormen of hevige neerslag, dan wordt het verplaatst naar een andere datum.

Door naar de website van wildproeverij.nl te gaan, kan je reserveren voor dit unieke uitje. Of dit nou met familie of vrienden is, mensen gaan echt verrast worden met dit leuke en unieke uitje. Geef het cadeau of ga dit doen als team uitje. Laat mensen ervaren en proeven van het beste kwaliteit vlees.