De beste loopband voor hardlopers!

By Leanne No comments
Loopband

Hardlopen is echt mijn favoriete sport en ik ben daarom ook erg vaak buiten te vinden. Helaas schiet het hardlopen buiten er soms wel bij in, dus leek het me een goed idee om een loopband te bestellen voor thuis. Op deze manier kan ik op elk moment van de dag een paar kilometer rennen, zonder dat ik rekening moet houden met bijvoorbeeld weersomstandigheden. Online bestelde ik daarom vorige week een mooie loopband. Het was moeilijk kiezen, maar ik heb gekozen voor de Flow Fitness Runner DTM3500i Loopband.

Een van de redenen waarom ik voor deze loopband van Flow Fitness heb gekozen, is vanwege de uitgebreide hardloopprogramma’s die je ermee kunt volgen. Je kunt kiezen uit 29 programma’s, dus als je net zoals ik van veel afwisseling houdt, dan is dit natuurlijk ideaal. De ene keer kan ik intervaltrainingen doen en de andere keer een lange duurloop of een training die gericht is op mijn hartslag. Ik vind het ook fijn dat de loopband de snelheid en helling automatisch aanpast als je voor een bepaald programma gekozen hebt en dat je dus niet zelf nog handmatig met die knopjes zit te friemelen tijdens het lopen. Nu moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat ik een beetje overdrijf als ik “friemelen” zeg, want de loopband heeft sneltoetsen in de handrail waarmee je je training makkelijk kan bijsturen. Je prestaties kun je vervolgens op de LCD display zien, maar wat je ook kunt doen is de loopband BlueTooth-verbinding laten maken met apps op je smartphone of tablet.

Een andere reden dat ik voor deze loopband gekozen heb, is de snelheid en de hellingshoek die de loopband kan bereiken. Hij kan namelijk tot 22 kilometer per uur en de hellingshoek kan tot 15% versteld worden. Ik ren niet vaak zo snel, maar ik vind het wel altijd leuk om mezelf uit te blijven dagen en mijn PR te verbeteren. Deze loopband maakt het me dus makkelijk om ook binnen in mijn eigen huis aan mijn sportprestaties kan werken. Ik ben bijvoorbeeld van plan om een marathon te rennen en het parcours heeft een aantal pittige heuvels. Als ik hier in de buurt van mijn huis buiten zou trainen, dan zou ik me onvoldoende voor kunnen bereiden op deze heuvels. Alles in mijn buurt is namelijk heel vlak, maar met de Flow Fitness loopband kan ik me nu dus alsnog goed voorbereiden op een parcours vol heuvels!