Roeitrainer om thuis te kunnen trainen

By Leanne No comments

Ik heb een aantal weken geleden een geweldige roeitrainer online besteld omdat ik graag thuis wilde kunnen roeien. Ik roei al een aantal jaar en ik ben ook nog lid van een roeivereniging en een sportschool, maar ik heb niet altijd tijd om hierheen te komen en te trainen. Nu ik die roeitrainer thuis heb, kan ik in mijn eigen tijd indelen en trainen wanneer ik wil!

Ik ben voor de First Degree Fitness Viking 3AR Roeitrainer gegaan. Deze kostte aardig wat, maar leek me de beste keuze. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze roeitrainer zelfs fijner vind dan die ze op de sportschool hebben. Deze roeitrainer heeft namelijk een watertank met een knop om de weerstand te verstellen. Dit biedt een consistente tegenkracht waardoor het echt aanvoelt alsof je in een roeiboot zit. De waterweerstand is trouwens doorlopend en heeft geen verschillende standen, dus je draait net zo lang aan de knop tot je tevreden bent met de weerstand. Verder vind ik het persoonlijk ook een hele goede roeitrainer vanwege de luxe handgrepen die erg comfortabel in je hand liggen. Ze zijn ergonomisch ontworpen waardoor er minder spanning op je handen en polsen komt te liggen, dus dat is extra fijn als je (net als ik) soms last van een muisarm hebt. Daarnaast zijn de voetplaten te verstellen, wat betekent dat je de roeitrainer altijd aan kan passen aan je roeipositie.

Naast het ergonomisch design maakt de roeitrainer ook bijna geen geluid. Je hoort alleen het water klotsen in de watertank, maar de aandrijfriem hoor je dus bijna niet. Tenslotte is het scherm op de Viking 3 AR roeitrainer heel handig om de tijd, afstand, aantal slagen per minuut, aantal calorieën te verbranden per minuut, wattage en de intervaltraining te volgen. Ik heb er een borstband bij besteld die mijn hartslag opmeet en deze is tevens op de monitor te zien. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om de roeitrainer met een USB-kabel aan te sluiten op je computer, zodat je alle data op je computer op kunt slaan. Ik persoonlijk sluit de roeitrainer soms aan op mijn computer omdat ik via de First Degree’s app een 3D-omgeving kan zien op mijn scherm, want dan lijkt het alsof ik in de buitenlucht op het water zit. Je zou met deze app zelfs nog wedstrijdjes kunnen roeien met vrienden! Deze roeitrainer is kortom een hele goede aankoop geweest en ik maak er bijna elke dag met veel plezier gebruik van.