Ontsnap ons dichtbebouwde kikkerlandje — Verhuis naar Duitsland!

By Leanne No comments

Wie weleens in Nederland heeft gezocht naar een koopwoning zal bekend zijn met de hoge huizenprijzen. Voor ons is dat de norm. Bij onze oosterburen kun je echter voor hetzelfde geld dat je hier voor een eengezinswoning neertelt al snel een kleine villa kopen. Goed, in Nederland is het prettig vertoeven, maar zo duur hoeft het dus niet te zijn.

Dat is de reden waarom steeds meer Nederlanders huizen kopen en laten bouwen in Duitsland. Een grote stap. Maar wist je dat je vanuit diverse woonplaatsen in Niedersachen, Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts al binnen twee uur in de Randstad kunt zijn? In Emmen al met een half uurtje. Je hoeft Nederland dus niet te missen.

Een makelaar maakt het je makkelijk

Om een uitgebreid aanbod aan woonhuizen te bekijken surf je gewoon naar Ruderich.nl. Dat is een goede makelaar met woningen in onder andere Emmen, Klazienaveen en Erica. Ze doen dus zaken in zowel Duitsland als Nederland.

Een huis met een tuin of een landgoed hoeft geen onbetaalbare droom te zijn. Je kunt hem vandaag beginnen waar te maken. Neem een voorbeeld aan de duizenden Nederlanders die je voor zijn gegaan en die nu genieten van vrijstaande woningen met dubbele garages en genoeg ruimte om bezoek onder te brengen. De ruimte die je je in Duitsland kunt veroorloven, biedt een levensstandaard die in Nederland moeilijk te verkrijgen is.

Maak je je zorgen over de taalbarrière? Vlak over de grens spreken ze naast Duits ook Platduuts en dat kun je met een beetje moeite best verstaan. Ook zijn er enorm veel Duitsers die ook Nederlands kunnen.

Ontdek de eigenaardige tradities zoals het Schützenfest en het Octoberfest. Maak van de oosterburen jouw buren.