Ontdek de mooiste wandelroutes van Nederland in Epe

By Leanne No comments
Wandelen Veluwe

Houd je van wandelen? Dan is Epe op de Veluwe dé plek waar je moet zijn. Dit gebied behoort tot de mooiste wandelgebieden van Nederland en dat is zeker niet voor niets. Er is van alles te zien en ontdekken. Voor de geoefende wandelaar, maar ook zeker voor wie niet zo vaak wandelt. Je vindt er prachtige bossen, fleurige heidevelden, bijzondere veengebieden en indrukwekkende zandverstuivingen. Reden genoeg om de mooiste wandelroutes op te zoeken.

Welke wandelroute kies ik?

Natuurlijk kun je zelf op pad gaan en kijken waar het je brengt. Wil je liever meteen kiezen voor een leuke wandelroute, dan kun je via Ruderich.nl een handige wandelkaart kopen. Meer informatie hierover vind je op Ruderich.nl. Er zijn lange wandelroutes beschikbaar voor fanatieke wandelaars om urenlang samen of alleen in alle rust te genieten van de indrukwekkende natuur. De wandelroutes van een paar kilometer zijn zeer geschikt voor de minder geoefende wandelaar of gezinnen met (kleine) kinderen. En wat denk je van de belevenisroutes? Die zijn voor kids een ware ontdekkingstocht. Leuk, gezellig, leerzaam en reuze avontuurlijk. Kies jij voor de zwijnenroute, hertenroute of vogelroute?

100% wildgarantie

Wist je dat bewoners van Epe een garantie durven te geven dat je wilde dieren tegenkomt tijdens je wandeling? Neem dus zeker je camera en verrekijker mee, want je kunt zomaar herten, reeën, dassen of wilde zwijnen tegenkomen. Maar kijk tijdens het wandelen niet alleen op de grond. Ook in de lucht gebeurt van alles. Voor je het weet zie je ineens een ijsvogel langs vliegen. Soms verstoppen vogels zich ook in de bomen, let dus goed op en luister goed naar de verscheidenheid aan vogelgeluiden. Voor de jonge wildspotters zijn er zelfs spannende speurtochten onder leiding van een gids te reserveren. Sluit je wandeling af met een lekkere pannenkoek of kop koffie en beleef alle indrukken in je gedachten nog eens opnieuw.

Is wandelen op de Veluwe vanuit het prachtige Epe iets voor jou? Kijk dan voor handige wandeltips, de leukste routes, overnachtingsmogelijkheden en wandelarrangementen op ruderich.nl. Veel wandelplezier!