Mijn crosstrainer is de beste aankoop van dit jaar!

By Leanne No comments
Matrix A50 Crosstrainer

Sinds ik een nieuwe baan heb en veel van huis ben, heb ik helaas bijna geen tijd meer om naar de sportschool te gaan. Daarom besloot ik om een crosstrainer te kopen, zodat ik ook ’s avonds laat of ’s morgens vroeg zou kunnen sporten. Een vriend van me had al een loopband online gekocht en hij was daar heel tevreden over, dus besloot ik om ook te kijken welke crosstrainer bij mij zou passen. Na heel lang wikken en wegen ben ik uiteindelijk voor de Matrix A50 Ascent Crosstrainer – XIR gegaan!

Ik ben helemaal tevreden over deze crosstrainer, want je kan zelf instellen welke staplengte, stijgingspercentage en weerstandsniveau je wil. Je kunt kiezen uit een staplengte van 51 tot 61 cm dertig, een hellingshoek van 24% tot 54% en dertig weerstandsniveaus. Dit is enorm handig! Verder kun je kiezen uit 11 standaard-trainingsprogramma’s bij de keren dat je zelf niet na wil denken over de instellingen. Zo zijn er vier trainingsprogramma’s (Watt, intervaltraining, bilspier-training en handmatige training); drie doelprogramma’s (tijd, calorieën en afstand); een hartslagprogramma; twee Virtual Active programma’s en een Sprint 8 programma. Je kunt dus mooi afwisselen en iedere keer een ander programma kiezen. De ene keer heb ik namelijk zin in een zware training, maar de andere keer heb ik bijvoorbeeld een beetje spierpijn dus dan moet ik het wat rustiger aan gaan doen. Ik kan mijn crosstrainer dus altijd aanpassen aan mijn eigen behoefte.

Naast de uitgebreide instellingen is de 16 inch HD touchscreen echt geweldig! Het is eigenlijk een soort tablet met allerlei apps zoals Netflix en Youtube, zodat je tijdens het trainen gewoon filmpjes kan kijken. Ook zitten er social media-apps zoals Facebook en Instagram op. Daarnaast is het ook mogelijk om hier je eigen video’s op te kijken. Ik gebruik dit scherm heel vaak, want ik vind het superhandig om mijn favoriete serie te kijken terwijl ik aan het trainen ben. Normaal gesproken ben ik dan niet meer van de bank af te slepen, maar nu heb ik geen smoesjes meer en kan ik gewoon series kijken op mijn crosstrainer. Ik voel me dan ook niet meer schuldig dat ik weer twee afleveringen van “Orange Is The New Black” gekeken heb, want ik heb dan ook tegelijkertijd mijn work-out gedaan. Ik vind mijn crosstrainer daarom mijn beste aankoop van dit jaar!