Meer waar voor je (spaar)geld als je belegt!

By Leanne No comments

Helaas krijg je tegenwoordig nog maar weinig rente als je je spaargeld op de bankrekening laat staan. Daarom besloot ik om mijn geld te gaan beleggen, alleen wist ik niet waar ik moest beginnen. Ik schakelde hulp in van de hypotheekadviseur van Zwolle voor meer informatie en om mij te helpen een goede keuze te maken.

Ik belde om een kennismakingsgesprek in te plannen, zodat ik mijn situatie uit kon leggen en vragen kon stellen. Ik kon meteen de week erna langskomen op kantoor, waar ik zeer vriendelijk werd ontvangen. De adviseur met wie ik een gesprek had, was heel aardig en behulpzaam. Hij begon het gesprek met een uitleg wat ze bij de hypotheekadviseur van Zwolle allemaal deden en daarna vroeg hij naar mijn situatie. Ik legde uit dat ik nog een aardig bedrag op mijn spaarrekening had staan en dat ik interesse had in beleggen. De adviseur heeft al bijna tien jaar ervaring met beleggingsadvies geven, dus ik kreeg het gevoel dat het een slim idee was om zijn hulp in te schakelen.

Je kunt op verschillende manieren beleggen en de risico’s variëren ook. Normaal gesproken is het rendement hoger naarmate je risico ook groter is. Verder was het volgens de adviseur niet slim om al mijn geld in beleggingen te stoppen, want als je het geld eenmaal belegt, dan kun je er ook niet zomaar makkelijk aan komen. Hier was ik het helemaal mee eens, dus besloot ik om te beginnen met eenderde deel van mijn spaarvermogen te beleggen. Aangezien ik het allemaal nogal spannend vind, heb ik gekozen voor een laag beleggingsrisico. Het rendement uit deze belegging zal alsnog (veel) hoger zijn dan de spaarrente die ik op dit moment ontvang. De adviseur zei dat ik in de toekomst nog altijd meer geld kon beleggen en voor een hoger risico en dus meer rendement kon gaan, maar dat de door mij gekozen vorm van belegging een goed begin is. Ik ben heel blij dat ik langs ben gegaan voor beleggingsadvies, want nu heb ik echt het idee dat ik meer waar voor mijn spaargeld krijg dan wanneer ik het gewoon op mijn rekening zou laten staan!