Een hometrainer met veel extra’s!

By Leanne No comments
Hometrainer

Ik ben heel tevreden over de Flow Fitness DHT250i Up Hometrainer die ik een tijdje geleden online heb besteld. Ik wilde al een tijdje een goede hometrainer hebben, omdat mijn drukke leven het niet altijd meer toelaat om regelmatig te sporten. Nu ik de hometrainer een aantal weken in bezit heb, heb ik hem tot nu toe bijna elke dag gebruikt. Het is ook zo makkelijk om nog eventjes een half uurtje te gaan sporten! Daarnaast biedt de hometrainer ook nog vele extra’s. Deze Flow Fitness hometrainer heeft namelijk om te beginnen 24 programma’s en 32 weerstandniveau’s, dus je kunt altijd een work-out kiezen waar je op dat moment behoefte aan hebt. De ene keer ga ik helemaal los, maar de andere keer doe ik het wat rustiger aan en kijk ik ondertussen lekker een serietje of filmpje.

Naast een uitgebreide programmakeuze heeft deze hometrainer ook nog een andere hele leuke functie. Je kunt hem namelijk verbinden met je smartphone en allerlei apps gebruiken! Je kunt bijvoorbeeld in de iConsole app de iRoute aanzetten, waarmee je virtueel over de aarde heen fietst. Ook kun je een route kiezen op Google Maps en dan laat de app de omgeving zien middels Street View. Dit maakt het echt interactief, want de hometrainer past ook automatisch de weerstand aan. Als je een route op Google Maps hebt gekozen met veel hoogteverschillen en hellingen, dan zul je dit merken aan de weerstand die dan ook mee gaat veranderen. Na de work-out kun je alles opslaan in het logboek, dus dan kun je makkelijk je voortgang bijhouden. Dit werkt enorm motiverend voor mij, want in die paar weken zie ik ook al dat mijn resultaten beter zijn geworden! Af en toe deel ik die resultaten op mijn social media, want dat kan ook eenvoudig via die iConsole app. Een andere leuke app op deze hometrainer is de Kinomap, want met deze app ga je in een film fietsen. Je kunt kiezen uit allerlei omgevingen en vervolgens start je de film en ga je fietsen. Trap je snel, dan gaat de omgeving sneller aan je voorbij. Ik vind deze app heel mooi vormgegeven en je kunt bijvoorbeeld kiezen uit mooie Scandinavische landschappen, tropische stranden en grote wereldsteden. Verder kun je zelfs wedstrijd-omgevingen kiezen, zoals de Tour de France. Je krijgt alles dan te zien vanuit het perspectief van een wielrenner en dat is natuurlijk ook best grappig. Voor mij maken al deze apps het echt af, want dankzij Kinomap en iConsole wordt het sporten gewoon een stuk minder saai!