Het meest originele bedrijfsuitje ooit!

By Leanne No comments

Als bedrijfsuitje hebben wij laatst met ons team een echte wildproeverij in de Veluwe gedaan. We wilden eens wat anders dan standaard-uitjes zoals bowlen of hutten bouwen. De wildproeverij was daarom een hele bijzondere ervaring! Het was namelijk de perfecte combinatie tussen lekker eten en wandelen door de prachtige natuur.

De dag begon met een wildtocht door het bos, onder begeleiding van een jager en een boswachter. Het was heel leuk om de Veluwe vanuit een ander perspectief dan normaal te bekijken, want een jager kijkt natuurlijk uit naar wilde dieren. Deze wildtocht was daarom heel leerzaam. Na ongeveer twee uur door het bos gewandeld te hebben, kregen we een lekkere kop koffie om bij te komen. Na deze koffiepauze kregen we een echte ontweid- en slachtdemonstratie te zien. Dit klonk niet erg aantrekkelijk op het eerste gezicht, maar uiteindelijk vonden mijn collega’s en ik het toch goed om dit mee te maken. We kwamen namelijk tot de conclusie dat het je doet beseffen waar vlees nou eigenlijk echt vandaan komt.

Deze leerzame en interessante dag hebben we tenslotte afgesloten met een heerlijk etentje vol met smaakvol wild vlees, aangevuld met lekkere salades. Het vlees werd klaargemaakt op een echte Ofyr, een soort kooktoestel op vuur. Dit gaf extra sfeer waardoor het heel gezellig werd. Tijdens het eten hebben we met de collega’s samen nog nagepraat over deze bijzondere dag en we vonden het allemaal een hele leuke dag. We weten nu hoe er op wild gejaagd wordt en hoe het dier geslacht en voorbereid wordt voor consumptie. Met deze kennis paraat vonden we het eten misschien wel extra lekker! Het vlees was heel erg mals en lekker vers. Ook de wijn die erbij geschonken werd, paste er uitstekend bij. Al met al was het dus een zeer geslaagd uitje bij Wildproeverij.nl!