Heel veel gehad aan het hypotheekadvies

By Leanne No comments

Mijn vriend en ik wilden een huis kopen, dus gingen we op zoek naar een goede hypotheekadviseur. We kwamen al snel uit bij dé hypotheekadviseur van Zwolle, want hier hadden we al veel goede verhalen over gehoord. Zo hadden twee vrienden van ons ook al advies over hun hypotheek gekregen. Het leek ons daarom een goed idee om hier snel een afspraak te maken en te kijken wat voor hypotheek we in onze situatie konden krijgen!

Het fijne aan deze hypotheekadviseur is dat ze onafhankelijk zijn. Dit betekende dus dat zij altijd op zoek zouden gaan naar de beste hypotheek, zonder daar zelf hun voordeel uit te halen. We vonden het ook goed dat ze alle soorten hypotheken en banken naast en elkaar hadden gelegd om te kijken welke voorwaarden bij mij en mijn vriend zouden passen, zodat wij dat niet meer zelf hoefden te doen. Vervolgens werd er gekeken naar onze persoonlijke situatie, wensen en plannen voor de toekomst. Zo had ik nog een kleine studieschuld die ik beter eerst af kon betalen, want dan zouden we ineens een hogere hypotheek kunnen krijgen. Het advies wordt trouwens ook versterkt door het gebruik van professionele planningssoftware, waarin wordt geanalyseerd hoe je financiële situatie er op de lange termijn uit komt te zien. Dit gaf ons nieuwe inzichten en aandachtspunten waar we rekening mee konden houden.

Na het informatieve kennismakingsgesprek zijn mijn vriend en ik op zoek gegaan naar een mooie koopwoning. Een aantal maanden later hadden we ons droomhuis gevonden! We belden direct onze hypotheekadviseur op om de hypotheek te regelen. Het was slim van ons geweest dat we alles al maanden van tevoren alles besproken hadden en we eigenlijk al globaal wisten wat we konden verwachten. Dit zorgde ervoor dat we er helemaal klaar voor waren en snel konden bieden op het huis. We zaten na het bieden nog even in spanning, maar gelukkig kregen we al snel te horen dat ons bod geaccepteerd werd en volgende week krijgen we de sleutel. Uiteindelijk hebben we dus heel veel aan deze hypotheekgesprekken gehad, want wij hebben een hele goede hypotheekdeal eruit weten te krijgen!