Funda Duitsland: koop jouw woning via de Duitse Funda!

By Leanne No comments

Van villa’s en boerderijen tot loftwoningen
Funda is in Nederland meer dan bekend als plek waar je huizen kunt verkopen of kopen. Maar stel dat je nu een woning in Duitsland wilt kopen, wat is dan de Duitse Funda-variant? Het antwoord is simpel: Ruderich. Op deze Duitse Funda kun je terecht voor tal van prachtige woningen in heel Duitsland. Voor elk type woning kun je bij Funda terecht, van scherpgeprijsde villa’s, vrijstaande woningen en appartementen tot boerderijen en moderne loftwoningen: Ruderich heeft een zeer breed, actueel en fijn aanbod. En wat het Ruderich helemaal perfect maakt voor Nederlandse gegadigden, is het feit dat deze makelaar grensoverschrijdend werkt en specifiek gericht is op het assisteren van Nederlandse huizenzoeker op de Duitse woningmarkt. Maar waarom zou je als Nederlander een huis kopen in Duitsland? Welke pluspunten heeft een Duits woonhuis zoal?

Waarom een Duitse woning kopen slim is
Duitse huizen staan bekend om hun grote oppervlakte en ruime indeling. Dat is wellicht het grootste pluspunt van een huis aanschaffen in Duitsland. Daarbij betaal je niet, zoals in Nederland, de volle mep, maar ben je met een Duitse koopwoning veel voordeliger uit. Dit komt omdat de Duitse grond aanzienlijk goedkoper is. Een derde voordeel van een huis in Duitsland is de hoge kwaliteit bouwmaterialen. Duitsers staan bekend om hun robuuste, degelijke huizen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met het benoemen van de voordelen die Duitsland te bieden heeft. Zo zijn de sociale voorzieningen in Duitsland prima op orde. Salarissen, uitkeringen en kindertoeslagen liggen doorgaans hoger dan in Nederland. Supermarkten, scholen en de gezondheidszorg zijn van uitstekende kwaliteit. Wat ook prettig is, is dat het dagelijks leven in Duitsland voordelig is. Zo betaal je in de supermarkt ongeveer dezelfde prijzen als in Nederland, terwijl je aan de pomp aanzienlijk minder geld kwijt bent dan in ons land. Ten slotte moet nog de prettige Duitse cultuur genoemd worden: Duitsers zijn correcte en vriendelijke mensen en veel Nederlanders voelen zich bij onze oosterburen algauw thuis.

Doorzoek ons aanbod online
Bekijk nu de website van Ruderich en vind een fraaie Duitse woning. Heb je vragen, dan kun je altijd onze klantenservice benaderen. Onze tweetalige medewerkers helpen je graag bij jouw zoektocht naar een mooi pand in Duitsland.