Eindelijk een fijne rijschool gevonden!

By Leanne No comments

Autorijden leek me altijd al erg vervelend en dit gevoel was eigenlijk alleen maar erger geworden sinds ik rijles had. Bij mijn eerste rijschool had ik namelijk een hele strenge instructeur en dat was geen goede combinatie met mijn groeiende onzekerheid achter het stuur. Ik zat altijd gespannen als een angsthaas tijdens de rijlessen en dat werkt natuurlijk niet bepaald bevorderend. Ik was bij deze rijschool twee keer op examen geweest en twee keer gezakt! Na die tweede keer was ik het zat en ging ik op zoek naar een fijnere rijschool waar ik me wel op mijn gemak zou voelen. Deze rijschool was Rijschool Wildeberg.

Ik ben begonnen met een gratis proefles bij Rijschool Wildenberg, omdat ik eerst wat meer wilde weten over de werkwijze van de instructeur en of het zou klikken tussen ons. Voor deze proefles was ik erg gespannen vanwege mijn eerdere slechte ervaring met een rijschool, maar de instructeur was heel aardig! Hij zag volgens mij dat ik erg zenuwachtig deed, want hij maakte veel grapjes om de spanning bij me weg te nemen. Ook vroeg hij of ik al rijlessen had gehad en hoe ik er nu voor stond. Dit vond ik eigenlijk niet zo leuk om te vertellen, maar de instructeur begreep me meteen en had echt een luisterend oor. Hij zei dat ik me helemaal niet hoefde te schamen dat ik al twee keer was gezakt en het gevoel had dat ik er helemaal niks van bakte. Vervolgens hebben we nog een stukje gereden zodat hij kon inschatten hoe het gesteld was met mijn rijkunsten. Ik merkte al dat het veel beter ging dan ik had verwacht en dat kwam echt door de spanning die van mijn schouders gleed. Als al mijn rijlessen zo zouden gaan met deze instructeur, dan had ik niets te vrezen, dacht ik. Na de proefles zei de instructeur dan ook dat ik het zo slecht nog niet deed. Hij schatte in dat ik binnen 15 lessen wel zou kunnen slagen en hij bleek gelijk te hebben. Ik ben gisteren namelijk op examen gegaan en ben geslaagd voor mijn rijbewijs!