Beter wonen in Duitsland

By Leanne No comments

Heeft u besloten om een nieuw leven op te bouwen bij onze Oosterburen? Het is een grote stap om naar een ander land te verhuizen. De keuze voor de juiste makelaar is daarbij een essentieel onderdeel van deze hele onderneming. Van hypotheek aanvraag tot bezichtigingen en duidelijke koopcontracten. Een makelaar met uitgebreide kennis van de Duitse huizenmarkt en iemand die van begin tot het einde uw belangen behartigd. Op de website van Ruderich.nl vindt u de makelaar met ruime ervaring in het begeleiden van mensen die willen verhuizen van Nederland naar Duitsland. Samen met u gaan ze op zoek naar uw nieuwe Duitse woonadres.

Geen verrassingen bij aankoop van uw droomhuis

Er is een degelijk verschil tussen een huis kopen in Nederland of een huis in Duitsland. Zo is het gebruikelijk om in Duitsland bij de aankoop van een huis via een notaris twee contracten te moeten ondertekenen. Het eerste contract is een koopcontract en het tweede contract is een overeenkomst tussen de koper en verkoper waarin staat dat zowel de koper als verkoper het eens zijn met de overdracht van onroerend goed. Als laatste stap wordt uw aankoop op uw naam gezet in het kadaster. In Duitsland is het belangrijk dat u de financiering of de hypotheek voorafgaande aan het ondertekenen van beide contracten al rond heeft. Het is niet zoals in Nederland dat een koopcontract standaard met een clausule ‘op voorbehoud van financiering’ wordt afgesloten.

Hoe koopt u een huis in het mooie Duitsland?

De regelgeving rondom de aankoop van een huis in Duitsland kan voor Nederlandse kopers verwarrend zijn. Deskundige begeleiding door Ruderich.nl heeft daarom veel voordelen en zorgt ervoor dat u zonder stress uw huis kunt kopen en zodoende ook niet voor onverwachte kosten achteraf komt te staan. Let op dat u bij de aankoop van een huis nagaat of deze voor permanente bewoning is en dat het huis geen vakantiewoning is. In Duitsland krijgt u meer vierkante meters voor uw geld en ook de Duitse gemütlichkeit maakt van Duitsland een ideale plek om te wonen.