Gratis verzending vanaf 2 albums
 

Albums van Mars Gremmen bij Strip2000


deel 1
Trix
deel 1  
€8,95
deel 2
Trix
deel 2  
€8,95
deel 1
Ze is van mij
deel 1  
€8,95
deel 2
Ze is van mij
deel 2  
€8,95
deel 1
De Ontdekkers
deel 1  
€7,95
deel 2
De Ontdekkers
deel 2  
€7,95

Mars Gremmen

Leeftijd: 48
Woonplaats: Nijmegen
 
Eigen series: o.a. Trix (Sjors & Sjimmie stripblad), De red@ctie (Veronica Magazine, Eppo) Mac & Maggie (MacFan), The Girl Is Mine! (Hello You!) De ontdekkers (National Geographic Junior), Mars rekent af met... (Mad)
 
Favoriete Strip2000 serie: Plunk vind ik esthetisch het meest opwindend. Of nee, doe maar Snippers! Dat is een leuke strip, en getekend door een meisje, dus als ik die noem hoef ik niet bang te zijn dat de overige mannelijke Strip2000-collega's mij jaloers op mijn gezicht zullen gaan slaan.  
 
Tekent strips sinds: serieus sinds 1994, geloof ik.
 
Anders creatief: voornamelijk creatief op tekengebied.
 
Favoriete vakantie: ik ben een huismus.  
 
Hoe ben je begonnen met het maken van humoristische strips?
Professioneel ben ik begonnen met het schrijven van Sjors & Sjimmie vierpaginaverhaaltjes. Vlak daarna startte ik samen met Kees de Boer de strookjesstrip Meneer Foutjes en daarna begon ik aan Trix. Als kind (strip)tekende ik me ook al helemaal suf.
 
Wat vind je zelf het leukste/mooiste aan je serie(s) die bij Strip2000 verschijnen?
De karaktertjes van mijn figuren vind ik het leukst. Die leven nog steeds voor me.
 
Welke series kunnen de fans nog van je verwachten? Met een beetje geluk verschijnen er in 2014 albums van The Girl Is Mine! en De ontdekkers.
 
Waar haal je de inspiratie vandaan voor je werk? Uit mijn eigen leven en uit tijdschriften die ik wanhopig doorblader op zoek naar een leuk onderwerp.
 
Wat (of Wie) is voor jezelf een voorbeeld / Welke serie vind je zelf heel mooi?
Van de Sunday pages (zelf even googelen) van Polly And Her Pals word ik nog steeds vrolijk. En van Lucky Luke ook. En van Dirkjan. En van nog tienduizend andere strips/striptekenaars.
 
Kun je iets vertellen over je tekentechniek?
Maar dat is heel erg saai om te lezen! Nou vooruit dan. Met een HB-vulpotlood maak ik een ruwe schets op A4-kopieerpapier, daar jas ik vervolgens slordig en razendsnel met een 0,8 Uni Pin fineliner overheen. Daarna scan ik de pagina en blaas ik hem in Photoshop op naar een groter formaat. Dan print ik hem uit in non-repro blue op A3-kopieerpapier en inkt ik de hele handel nogmaals met de al eerder genoemde fineliner, maar nu wat netter. Daarna weer scannen en uiteindelijk inkleuren in Photoshop. (Ben je nog wakker?)
 
Hoe beslis je of een grap geslaagd is? Heb je bijvoorbeeld een proefpubliek?
Soms moet ik gniffelen als ik een grap verzin, maar meestal gok ik er maar op dat er mensen op aarde bestaan die hem eventueel daadwerkelijk wel eens leuk zouden kunnen vinden. Verder test ik wel eens een grap op het Stripmakersforum. Als ik geluk heb krijg ik dan commentaar waarmee ik hem kan aanscherpen. Als ik pech heb verpest ik hem dan alsnog grondig.
 
Ben je verder in het leven ook een grappenmaker?
Je zou de vermoeide gezichten en de wegdraaiende ogen van mijn nichtjes eens moeten zien als ik wéér een grap maak.
 
Hoe vind je de omgang met je lezers, bijvoorbeeld op beurzen?
Mijn lezers zijn meestal aardig en enthousiast. Af en toe zit er een angstaanjagende tussen. Het probleem is dat ik niet tegelijkertijd kan tekenen en praten. En ik teken liever dan dat ik praat...
 
Wil je nog iets toevoegen?
Is er nog een vraag niet gesteld die je wel verwacht had? Nee, het is mooi geweest zo.